21.05.2022.

10:29

Foto: Reuters

Planeta

RAT U UKRAJINI JE SAMO PROBA, RUSIJA IMA SASVIM DRUGI CILJ!? Panika u svetu nakon upozorenja Moskve - testiramo oružje, NATO će ostati nemoćan!

Rat u Ukrajini je za Rusiju samo proba za mnogo veći konflikt, ocenio je na ruskoj državnoj televiziji analitičar Aleksej Fenenko.

Informer

Govoreći o sukobu koji traje već tri meseca, analitičar i profesor na Univerzitetu u Moskvi je kazao da Rusija ovim ratom testira svoje sposobnosti za veći i opasniji konflikt u kojem će joj protivnik biti NATO!

"Za nas, rat u Ukrajini je samo proba. Priprema za mogući veći konflikt u budućnosti. I zbog toga ćemo testirati svoje oružje u odnosu na oružje kojim raspolaže NATO. Onda ćemo na bojnom polju videti koliko je naše zaista jače od njihovog", rekao je Fenenko.

Ovaj moskovski analitičar nije prvi gost na ruskoj televiziji koji je nagovestio sukob sa NATO alijansom. U emisiji koju vodi Olga Skabajeva, "perjanica" propagande Kremlja, ranije je gostovao Aleksej Žuravljov iz nacionalističke partije Rodina i rekao da će "jedan Sarmat biti dovoljan da Britanija nestane sa lica Zemlje".