25.05.2022.

08:20

Foto: Printscreen You Tube

Planeta

Dečak (14) koji je hladnokrvno ubio majku, oca i dve sestre! Probudio se, sklopio pušku i sve ih upucao na spavanju! Nikada se nije pokajao! (UZNEMIRUJUĆE SCENE)


Kao porodični patrijarh ("glava porodice"), Nisim Koen (44) bio je vojni rezervni oficir i opštinski nadzornik kada je iznenada izgubio život. Njegova supruga Lija imala je 40 godina, a njihove dve ćerke, Anat i Šira, imale su 19, odnosno 18 godina. Dok je potonja bila u srednjoj školi, prva je učestvovala u svojim obaveznim vojnim dužnostima. Po svemu sudeći, porodica Koen je bila srećna i pozitivna na koju se gledalo kao na ideal u svom kraju Ein Karem u Jerusalimu. Međutim, sve se promenilo jedne tmurne i kišne noći 1986. godine.

22. februara, oko 1.30 ujutro, policija je dobila poziv u vezi sa pucnjavom. Kada su policajci izašli na lice mesta zatekli su užasan prizor. U kući porodice Koen, Nisim i Lija su ubijeni dok su spavali u svom krevetu, dok su Anat i Šira doživele sličnu sudbinu u svojoj spavaćoj sobi na spratu. Lica sestara su bila unakažena, dok je Nisimovo razneseno jer mu je metak ispaljen pravo u slepoočnicu. Lija je umrla na putu do bolnice, bila je upucana u obraz.

Fotografije sa mesta zločina možete pogledati u galeriji. Upozoravamo, fotografije su uznemirujuće!

Ko je ubio porodicu Koen?

Čim su istražitelji stigli na lice mesta, pronašli su oružje kojim su ubistva izvršena — vojnu pušku M-16 koja je pripadala Nisimu — bila je na trpezarijskom stolu.

Informer

Puška kojom su izvršena ubistva

Krv je bila svuda. Zvaničnici su brzo odbacili mogućnost da se radi o terorističkom napadu, a ubrzo je, pošto su se ubistva dogodila na dva različita sprata bez nestalih dragocenosti, eliminisana i teorija o krađi. Kasnije su saznali da je jedini preživeli član porodice dobro i da je u kući komšije.

Informer

Policija ispituje dečaka u kući komšija

Četrnaestogodišnji tinejdžer je u početku insistirao da je u kuću ušao lopov, ali kada je detektiv objasnio zašto je to malo verovatno, priznao je ubistva. Dečak je rekao da ga je otac, kada se u četvrtak vratio sa dužnosti, naučio da sastavlja, koristi i rastavlja pušku. Vežbali su u petak, dodao je, pre porodične večere i gledanja filma. Odatle su, jedan po jedan, otišli ​​u krevet, gde se prisetio filma Papilon, čuo crkvena zvona i suočio se sa "zelenim stvorenjem" koje mu je naredilo da pokolje svoju porodicu, pa je to i učinio.

Informer

Dečak koji je ubio porodicu sa ocem

Nakon što je povukao okidač na svoje roditelje i dve sestre sa kojima je navodno bio veoma blizak, tinejdžer se presvukao, otišao na balkon i istrčao vičući "lopov" kako bi ga komšije čule. Dečak je uhapšen iste noći, a ubrzo nakon toga optužen je za četiri ubistva. Pošto je izgledao potpuno nezainteresovan zbog situacije i nepotresen zbog smrti porodice, primljen je u psihijatrijsku ustanovu. Vlasti su htele da znaju da li postoji neka mentalna bolest. Psihijatri ništa nisu pronašli i dečak je proglašen zdravim, uračunljivim i sposobnim za suđenje. 

Informer

Dečak koji je ubio porodicu

Na kraju je utvrđeno da je tinejdžer bez razloga ubio celu svoju porodicu. Nije bilo dokaza koji bi ukazivali na bilo kakve probleme unutar Koen porodice ili koji se tiču bilo kakvog unutrašnjeg fizičkog, mentalnog ili emocionalnog zlostavljanja. Međutim, s obzirom na njegove godine, sudija se nije osećao prijatno tretirajući tinejdžera kao bilo kog drugog optuženog uprkos njegovim čistim medicinskim izveštajima i visokom koeficijentu inteligencije. Tako je uspeo da se nagodi za ubistvo iz nehata i osuđen je na samo devet godina zatvora.

Informer

Gde je sada sin porodice Koen?

Tada četrnaestogodišnji ubica prebačen je u zatvor Maasijahu u Ramleu, u Izraelu, iz ustanove za maloletnike kada je postao punoletan, gde se sastao sa odborom za uslovni otpust. Trećina kazne mu je skraćena zbog njegove inteligencije i ponašanja iza rešetaka, što znači da je pušten iz zatvora nakon samo šest godina odsluženja.

Stoga je jedini preživeli član porodice Koen dobio priliku da počne da vodi relativno običan život u dobrim godinama. On je to u potpunosti iskoristio i sada ima ženu i decu. Prema izveštajima, on je takođe godinama bio na visokom položaju u finansijskoj industriji, ali je otpušten kada je njegova prošlost ponovo izašla na videlo dokumentarnom serijom koja je snimljena o brutalnom masakru porodice Koen. Iako su prošle decenije, njegovo ime nije javno objavljeno, a ni motiv.