30.05.2022.

19:30

Foto:

Planeta

KIJEV JE PROVALIO RUSKI MANEVAR, DA LI I PREKASNO?! AKO MOSKVA USPE, UKRAJINI OSTAJE SAMO JEDNO - KAPITULACIJA! Rusi se pregrupišu, cilj je...

Čim to bude završeno - a biće za dan ili dva - ruske jedinice koje napadaju iz pravca Izjuma i od Limana nastaviće da nadiru na jug. Sa zadatkom da se spoje sa „svojima" koji sa strane Popasne potiskuju Ukre ili zaobilaze njihove utvrđene linije i napreduju na sever.

U „severnom kotlu" tako će se naći sve ukrajinske jedinice koje drže Lisičaansk. Soledar, Bahmut, Slavjansk i Kramatorsk. A to 40-60 hiljada vojnike kijevske postmajdanske hunte.     
       
Da bi olakšali položaj svojih oko kojih se „kotao" zatvara, Ukrajinci su pokušali da izvedu napad na Hersonsku oblast koja je ne samo pod kontrolom Rusa nego se i ubrzano uključuje u ekonomski i socijalni sistem RF.
       
Napali su kod naselja Davidov Brod, snagama jednog bataljona. Rusi su im stvorili iluziju da uspešno napreduju, a uvukli su ih u stupicu.
       
Na bojištu su ostala tela 201-og ubijenog ukrajinskog vojnika. Još nekoliko desetina tela bukvalno je raskomadano i neprepoznatljivo. Uništeno je i nekoliko desetina ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila.

Uspehe ruske vojske sada već priznaju i u Nemačkoj. rofesor Federalnog univerziteta Bundesvera u Minhenu (u sastavu je nemačkih oružanih snaga) Karlo Masala ocenio je da je Moskva postigla ozbiljne uspehe tokom specijalne operacije u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, Rusija je počela da uspešno koncentrišue trupe u određenim oblastima.

- Sada za predsednika Rusije - naglasio je Masala, sve ide dobro i njemu jednostavno nije potrebno da stupa u bilo kakve pregovore sa Ukrajinom".

Nemački general u penziji Roland Kater je kategoričan: "Treba očekivati nove ruske uspehe u Donbasu". 

Kako je saopštio general Igor Konašenkov, portparol Ministarstva odbrane RF, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama dugog dometa uništile veliki arsenal Oružanih snaga Ukrajine (APU) kod Krivog Roga.
       
Prema njegovim rečima, ruska avijacija je za samo jedan dan uništila više od 300 ukrajinskih vojnika - pogodivši 53 neprijateljska „tačke sa koncentracijom žive sile i opreme".