01.06.2022.

17:21

Foto:

Planeta

AMERI I ZAPAD BI SADA DA DEKOLONIZUJU RUSIJU, USLOV JE DA PUTIN PUKNE U UKRAJINI! Cilj je oteti žito, dijamante, drvo, gas... RAT SAD IMA PRAVI SMISAO...

Ama ne! Autor - spisateljica Kejsi Mišel - mnogo je veći dribler. Rusija je ta koja se u njenoj mašti pojavljuje kao kolonizator!

Kako beše kod Bulgakova?
       
- Kazan je uzeo, Astrahan uzeo, Revel je uzeo, Špak nije uzeo... - kaže on za cara Ivana Vasiljeviča.

Dakle, Kazanj, Astrahanj i Revel, po američkim teoretičarima, su žrtve okupacije.

Amerikanci su već pomogli Talinu (bivšem Revelu) da se oslobodi, sada su na redu drugi ruski gradovi.
       
Oni bi da okupe ceo svet i počnu da pobrojane gradove hitno spasavaju od „moskovskih okupatora".
      
- Čak i ako Putin ne uspe da vrati Ukrajinu, Kremlj će nastaviti svoju kolonijalnu vlast u zemljama kao što su Tatarstan, Čečenija, Sibir i Arktik - piše Mišel.
       
Nakon što Ukrajina stavi tačku na pokušaje Rusije da je rekolonizuje, Zapad bi trebalo da se založi za potpunu slobodu podanika Ruske imperije, ne krije The Atlantic.
       
Mišel opisuje sastanak američkog Saveta za nacionalnu bezbednost koji je Buš stariji sazvao u septembru 1991. U vreme kada se Sovjetski Savez raspadao.
       
Neki od savetnika Džordža Buša su tada bili za spasavanje SSSR. Ministar odbrane Dik Čejni se svađao sa njima.
       
- Hteo je da rasparča ne samo Sovjetski Savez, već i samu Rusiju, kako ona nikada ne bi mogla da postane pretnja svetu -  kasnije je posvedočio direktor CIA Robert Gejts.

Od tada, kao što vidimo, malo se šta promenilo u postavljanju ciljeva zapadnih „partnera" Rusije.

Svojevremeno, na kraju Drugog svetskog rata, Amerikanci su želeli da potpuno unište državnost Nemačke, sa njenim razbijanjem na „landove". Staljin to nije dozvolio.
       
Sada je plan otprilike isti: demonizovati Rusiju (The New York Times nas je, preko uglednog istoričara Timotija Snajdera, pre neki dan već proglasio „fašističkom zemljom" - nije loše, zar ne?), prvo ostvariti pobedu u Ukrajini, a zatim pokušati raseći Rusiju na delove.
       
Te „delove" bilo bi lako okrenuti jedne protiv drugih, istovremeno izvlačeći iz njih besplatno ugljovodonike, žito, dijamante, drvo...
       
Naša vedra javnost obično horski uzvikuje: „Sve su to teorije zavere!"
       
Nije tako. Komadanje Rusije je zvanični plan naših američkih kolega. Upravo sa njim se danas vodi borba, uključujući i Ukrajinu.