06.06.2022.

16:52

Foto:

Planeta

PA, SARMATU NE TREBA VAŠE ODOBRENJE ZA PRELET! Rogozin uputio pretnju JEZIVIM ORUŽJEM kukavičkim Bugarima, Rumunima i Crnogorcima koji su izdali ZAJEDNIČKU ISTORIJU!

- Zašto je dobar "Sarmat"? Zato jer mu ne treba saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju. Kao nekada i Šveđani - napisao je na Tviteru Rogozin jasno upućujući pretnju zemljama koje su pokazale da nisu prijateljske prema Rusiji.

Interkontinentalna balistička raketa Sarmat (ICBM) već godinama se razvija i osmišljena je da zameni stare sovjetske rakete S-18.

Ovi ICBM-ovi su namenjeni da lete oko planete i zasipaju strateške mete višestrukim nuklearnim oružjem u nuklearnom ratu.

Ogromni domet Sarmata, koji neki procenjuju na 35.000 kilometara, omogućava ovoj raketi da leti dugo do svoje mete, zaobilazeći radare i raketne odbrambene sisteme i pogađajući metu iz neočekivanog pravca.

Ogromna nosivost od 10 tona znači da može nositi do 15 nuklearnih bojevih glava, od kojih svaka ima svoju ograničenu sposobnost manevrisanja.