07.06.2022.

13:28

Foto: printscreen

Planeta

POSLEDNJA MAPA PRATI KORAKE RUSA I NJIHOVU NOVU TAKTIKU! Fokus Crno more, dodatni bataljoni raspoređeni na Krim, situacija u Severodonjecku se pogoršava

Regionalni šef Luganska Sergej Hajdaj je 6. juna izvestio da se situacija u Severodonjecku značajno pogoršala. U gradu se vode teške borbe.

Promena u Crnom moru

Ukrajinske pomorske snage osporavaju rusku dominaciju nad severozapadnim delom Crnog mora i kažu da onemogućavaju ruske ratne brodove da deluju u blizini obale.

Ukrajinska mornarica izvestila je 6. juna da je uspela da potisne grupu ruskih Crnomorskih flota više od 100 km od ukrajinske obale. U izveštaju se dalje navodi da su ruske pomorske snage kasnije morale da promene svoju taktiku u Crnom moru i da se više oslanjaju na sisteme obalske odbrane Bal i Bastion u okupiranom Hersonu i na Krimu nego na pomorsku protivvazdušnu odbranu.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije tvrdi da ruske snage jačaju svoju protivvazdušnu odbranu na Zmijskom ostrvu, a ukrajinsko Ministarstvo odbrane je izvestilo da su ruske snage rasporedile dodatne bataljone PVO S-300 na Krimu.