07.06.2022.

15:18

Foto:

Planeta

SIPAO IM TABLETE U KAKAO! Otac ubio troje dece! DOBIO ZASLUŽENU KAZNU

Suđenje, koje je završeno danas, bilo je zatvoreno za javnost zbog zaštite dostojanstva ubijene dece i njihove majke, hrvatske državljanke.

Mediji su izvestili da je Kopitz priznao krivicu, kao i da je za svako ubistvo osuđen na po 27 godina, što je objedinjeno u maksimalnu kaznu od 50 godina. Suđenje je zatvoreno za javnost pre nego što se izjasnio o optužbi da je 24. septembra 2021. oko 22 časa u stanu u Zagrebu "s unapred stvorenom namerom da ih ubije iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena krivična dela ".

Deca, od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine, s njim su bila za vikend. Veštačenjem je utvrđeno da je u vreme zločina bio uračunljiv. Kopitz je živeo i radio u Zagrebu, a, prema pisanju medija, imao je svoje firme i radio je za više velikih kompanija kao finansijski konsultant i pregovarač.

Da podsetimo, prošlo je nepunih devet meseci od jezivog zločina u zagrebačkim Mlinovima, kada je u podstanarskom stanu ubio svoje troje dece stavivši im 30 tableta u topli kakao koji su popili.