17.06.2022.

15:24

Foto: Tanjug/AP

Planeta

"NIKADA VIŠE!" HTELI SU NA BRZINU DA SAMELJU RUSIJU, ALI... Putin nikad brutalniji, prozvao "zemlje zlatne milijarde", pa poslao poruku koju će pamtiti!

- Inflacija u Rusiji i dalje se smanjuje, a ekonomska dinamika se stabilizuje, konstatovao je ruski predsednik i dodao da 16,7 odsto jeste visoka inflacija, ali da će ruska vlada nastaviti da radi na tome da se ona snizi - rekao je ruski predsednik.

Prema njegovoj oceni, potrebno je iskreno procenjivati situaciju u ekonomiji i verovati u svoje snage:

- Mi možemo da izađemo na kraj sa svakim izazovom i da rešimo bilo koji zadatak. Uveravanja da će dolar vredeti 200 rubalja i druge zapadne prognoze su deo informacione borbe. Ruski biznis i ruske vlasti su u vreme uvođenja sankcija protiv Rusije radili pribrano i složno - rekao je Putin.

- Mračne prognoze u vezi s ruskom ekonomijom, koje su se mogle čuti početkom proleća, nisu se obistinile - konstatovao je predsednik Rusije i sankcije protiv Rusije Putin ocenio kao nerazumne i nepromišljene.

- Njihov cilj je da na brzinu samelju rusku ekonimiju, ali to nije uspelo - ocenio je Putin, naglašavajući da ruske vlasti korak po korak normalizuju ekonomsku situaciju.

Informer

Predsednik Rusije Vladimir Putin

Prema oceni ruskog predsednika, Zapad bez pardona nameće svoju etiku i kulturu, obuhvatajući sve oblasti, uključujući sport. Ruski predsednik je upozorio na to da vladajuće elite na Zapadu žive u iluzijama i ne žele da uoče promene.

- Zemlje 'zlatne milijarde' i dalje smatraju sve ostale svojim kolonijama, drugom rasom - ocenio je Putin, dodavši da "kolege na Zapadu pokušavaju da se suprotstave toku istorije i misle u kategorijama prošlog veka".

Prema Putinovim rečima, sadašnje promene u ekonomiji i međunarodnoj politici su tektonske i revolucionarne.