21.06.2022.

13:08

Foto: Printscreen

Planeta

NAKON OKRŠAJA SA NARKO KARTELIMA, POLICIJA U ŠOKU! Tigar od 200 kg patrolira ulicom, majmun u panciru stradao pored vlasnika... (FOTO/VIDEO)

Meksički narko klanovi često koriste životinje kao maskote, tako je tigar koji je težio više od 200 kilograma zatečen kako luta na pacifičkoj obali nakon jednog puškaranja narko kartela, dok je u regiji Mičoakan muškarac stradao kada je pokušao da pomiluje zarobljenog tigra koji je takođe pripadao kartelu.

Poput scena iz televizijske serije "Narkos", egzotične životinje su dugo deo meksičkog kriminalnog podzemlja.

Današnje fotografije iz Meksika, nakon okršaja policije sa članovima narko bande, prikazuju tela 11 ubijenih, ali i malog majmuna sa pancirom koji je stradao i pao preko tela svog vlasnika.

Meksičke vlasti su potvrdile autentičnost fotografija i navele da je nejasno da li je majmun, koji je takođe nosio pelenu, poginuo od salve metaka od kojih je stradao njegov vlasnik.

Informer

- Na licu mesta je ubijen primat, za kog se pretpostavlja da je bio u vlasništvu kriminalca koji je takođe ubijen na licu mesta - navodi se u saopštenju državnog tužioca i dodaje da će "obdukciju životinje obaviti veterinar specijalizovan za tu vrstu", a protiv osumnjičenih koji su preživeli pucnjavu biće razmatrane optužbe i za trgovinu životinjama.