22.06.2022.

10:38

Foto: Printskrin Youtube/Österreichs Bundesheer

Planeta

HLADAN TUŠ ZA ZELENSKOG! Austrijski oficir brutalan - To što on traži... Jedino da se cela Evropa razoruža i sve pošalje u Kijev, a to je...

Rajzner je za dnevnik javnog servisa ORF, kao primer naveo zahtev predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskpg za 300 raketnih bacača.

- Tako veliki broj trenutno ne postoji u celoj Evropi. Francuska, Velika Britanija i Nemačka jedva imaju dvocifreni broj raketnih bacača. To znači da bi te zemlje morale da se razoružaju kako bi pomogle Ukrajini - objasnio je Rajzner.

Austrijski oficir ističe da je i proizvodnja za kratko vreme de fakto nemoguća. Da bi se taj tip naoružanja proizvodio morala bi kompletna industrija da pređe na ratnu proizvodnju, kao što je bio slučaj u prošlosti tokom ratova.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.