27.06.2022.

14:46

Foto: Reuters

Planeta

RUSKI EKSPERT OBJASNIO, U INTERESU EVROPE JE DA POMOGNE DA SE RAT U UKRAJINI ZAVRŠI POBEDOM MOSKVE! Ili to, ili će se mučiti decenijama

- Tako Kijev pokušava da se približi EU, a EU pokušava da radi kao kornjača koja nikada neće sustići Ahila. Svaki put kada Ukrajina dođe do tačke koja joj je naznačena, EU pokušava da puzi malo u stranu - rekao je ruski politikolog Rostislav Iščenko.

On je napomenuo da čak i ako neki deo Ukrajine opstane, ona će nastaviti da traži EU, bez obzira na sve.

- Možda će nešto preživeti, a ako preživi, onda će ovo nešto sigurno provaliti u EU. Čak i ako potpiše dokumente koji nikada nigde neće važiti, ipak će provaliti u EU.

Evropljani će morati nekako da reaguju na ovu stvar i neće uvek moći da ih šalju u pakao. U mnogim slučajevima ćete morati oko nečega da se dogovorite, negde ustupite mesto.

Informer

Stoga igraju opasnu igru za sebe, kao i sa izbeglicama iz Sirije, Iraka, za koje su mislili da je dobra varijanta, a ispostavilo se da je veoma opasna.

EU je bila u groznici 2 godine.

- Ako Ukrajina preživi, to će mučiti EU decenijama. U interesu Evrope je da pomogne da se ruska specijalna operacija završi povoljno za Rusiju - siguran je politikolog.