28.06.2022.

11:56

Foto: Printskrin/Fotoilustracija

Planeta

MORAĆETE DA SE BORITE JOŠ JEDNOM U EVROPI! Britanski komandant izdao naređenje trupama, 'RUSKI EKSPANZIONIZAM MORA BITI OBUZDAN'!

Tokom današnjeg obraćanja, general Patrik Sanders, načelnik Generalštaba Velike Britanije, rekao je da nikada nije video tako jasnu pretnju miru i demokratiji kao što je "brutalna agresija" ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ovo je naš trenutak iz 1937 -  rekao je general Sanders.

Njegovo poređenje iz 1937. odnosi se na dešavanja u Evropi uoči Drugog svetskog rata.

- Mi nismo u ratu, ali moramo da delujemo brzo kako ne bismo bili uvučeni u rat zbog neuspeha obuzdavanja teritorijalne ekspanzije. Učiniću sve što je u mojoj moći da osiguram da britanska vojska odigra svoju ulogu u sprečavanju rata - poručio je general Sanders.

Zanimljivo je da je britanski general uporedio trenutnu situaciju sa početkom Drugog svetskog rata, rekavši da Britanija mora biti spremna da "deluje brzo“ kako bi osigurala da ne bude uvučena u sukob velikih razmera zbog neuspeha da obuzda "ruski ekspanzionizam".

Njegovo poslednje upozorenje, u obraćanju na konferenciji koju je organizovala istraživačka grupa Kraljevskog instituta ujedinjenih službi, usledilo je nakon što je poslao obaveštenje svim trupama pod njegovom komandom poručivši im da moraju biti spremni "da se bore u Evropi još jednom".