07.07.2022.

09:33

Foto:

Planeta

KADIROV NEĆE VIŠE DA ČEKA: Hoće šansu za obračun sa teroristima iz Čečenije... Divljali su, idem i do Kijeva ako treba!

„Ove nedelje, kao što znate, potpuno smo oslobodili celu teritoriju LNR od ekstremistički nastrojene kopiladi. Da, ovo je nesumnjivo istorijsko i sudbonosno dostignuće za Lugansk, ali bar za nas, Čečene, specijalna operacija je i dalje daleko od kraja. Očajnički se nadamo da će nam se pružiti prilika da, ako bude potrebno, stignemo do Kijeva i dokrajčimo ostatke terorista koji su svojevremeno pobegli iz Čečenske Republike“, napisao je on u Telegramu.

On je dodao da su ovi teroristi stavljeni na poternicu i da su sada u Kijevu. Prema njegovim rečima, svi čečenski borci se intenzivno pripremaju i čekaju trenutak kada dobiju odgovarajuća uputstva.

„Za nas je fundamentalno pitanje da se obračunamo sa šejtanima koji su divljali u Čečenskoj Republici. Dugo smo ih tražili“, dodao je Kadirov.

On je podsetio da je mnogo puta objavljivao veliku nagradu za informacije o militantima. Od samog početka specijalne operacije poseban zadatak je bio da se identifikuju gde se oni nalaze.

„Imam samo jedan zahtev. To je da nam se da dozvola da odemo, ako bude potrebno, čak i do samog Kijeva i da se obračunamo sa našim krvnim neprijateljima. To je sve što tražimo. Ostalo ćemo sami“, zaključio je Kadirov.