07.07.2022.

14:28

Foto: Pixabay

Planeta

AMERIKA JE NAJRATOBORNIJA ZEMLJA U SVETSKOJ ISTORIJI! Peking nema dilemu, do koske ogolio one koji predstavljaju NAJVEĆU PRETNJU PO MIR i pozvao ih da PROMENE SVOJ MENTALITET!

Šef Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej i rukovodilac britanske kontraobaveštajne službe MI5 Ken Makalum su ranije saopštili da Kina predstavlja sve veću pretnju u oblasti industrijske špijunaže.

- Činjenice su u punoj meri dokazale da SAD predstavljaju najveću opasnost za mir i razvoj u celom svetu. Pozivamo nadležnog predstavnika obaveštajne službe SAD da promeni svoj mentalitet, da se objektivno i racionalno odnosi prema razvoju Kine i da prestane da širi glasine i daje neodgovorne izjave - rekao je diplomata.

On je dodao da američki političari stalno preuveličavaju „kinesku pretnju“, kleveću i napadaju Kinu, a da su izjave predstavnika američke obaveštajne službe pune ideoloških predrasuda i duboko ukorenjene mentalitetom „Hladnog rata“ i „igre na sve ili ništa“.

- Sjedinjene Američke Države su nedavno obeležile 246. Dan nezavisnosti. Ako se osvrnemo na više od 240 proteklih godina, SAD nisu ratovale svega 16 godina. To je definitivno najratobornija zemlja u svetskoj istoriji - rekao je Liđijan.

Diplomata je, takođe, rekao da britanske službe MI5 i MI6 namerno objavljuju izveštaje koji izazivaju strah, projektujući sopstveno nečasno ponašanje na Kinu.

- Njihov cilj je da naduvaju teoriju o kineskoj pretnji i da izazovu konfrontaciju - ocenio je diplomata.

Liđijan je naglasio da je cilj razvoja Kine u tome da omogući kineskom narodu da živi srećno i u blagostanju i da nije usmeren ni protiv koga.

Kineski diplomata je preporučio šefu MI5 da se „otarasi svojih demona i da izađe iz tamne sobe na sunčevu svetslost“, jer je besmisleno igrati „na sve ili ništa“ i stvarati umišljene neprijatelje.