10.07.2022.

11:08

Foto: printscreen

Planeta

PANIČNA NAREDBA KIJEVA - BELORUSKE GRANICE DIGNITE U VAZDUH! Komadant ukrajinskih snaga već postavlja MINE DUŽ LINIJE, Rusima nisu mogli ništa, pa bi sad... A da li je Minsk tako naivan?

Vlasti u Kijevu izdale su naredbu da zbog straha od mogućeg napada i uključivanja Belorusije u rat na strani Rusije i napad na severnom pravcu, da se kompletno minira granica, sa posebnim naglaskom na drumske i železničke pravce koji gravitiraju prema liniji razdvajanja sa Belorusijom.

- Trenutno situaciju u potpunosti kontrolišu vojne jednice oružanih snaga Ukrajine, jednice Teritorijalne odbrane i jednice drugih vojnih formacija, kao i agencija za sprovođenje zakona. Naši branioci svakodnevno sprovode niz mera za unapređenje i inžinjerijsko uređenje odbrambenih pozicija - reako je Naev.

Prema njegovim rečima vojska preuzima mere da se prvo miniraju najugroženijim pravci, postavljanjem inženjerijskih barijera. Jednice granične straže ojačavaju svoju zonu na svim pretećim pravcima.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak postavljanja mina prema Belorusiji kako na putevima, tako i na železničkoj infrastrukturi.