12.07.2022.

12:40

Foto: AP/Tanjug

Planeta

PSI RATA BEŽE SA FRONTA! Rusi likvidirali 400 stranih plaćenika, evo iz kojih zemalja su došli da prolivaju krv!

- Ministarstvo odbrane Rusije prati i beleži poimenično sve strane plaćenike koji su stigli u Ukrajinu da učestvuju u borbenim dejstvima. Kako smo već rekli, uprkos lažnim izjavama predstavnika kijevskog režima o navodno 20.000 stranih plaćenika koji su stigli na teritoriju Ukrajine, realni broj je mnogo manji. Štaviše, stalno opada - navodi se u saopštenju.

U protekle tri sedmice u ofanzivnim dejstvima Oružanih snaga Rusije i jedinica narodnih milicija DNR i LNR broj plaćenika u Ukrajini smanjen je sa 3.221 na 2.741 osobu.

- Za to vreme, uprkos tome što je došao još 151 plaćenik, likvidiran je 391 militant. Još 240 plaćenika brzo se povuklo van teritorije Ukrajine - ističe rusko Ministarstvo.

Većinu plaćenika koji su likvidirani u poslednje tri sedmice u Ukrajini čine Poljaci – 166 ljudi.

- Među predstavnicima Gruzije uništeno je 50 plaćenika, Velika Britanija je izgubila u Ukrajini još 23 plaćenika koji su ubijeni. Takođe, tokom protekle tri sedmice likvidiran je 21 rumunski i 15 kanadskih militanata - navodi ruska vojska.

Ažurirani podaci o broju stranih plaćenika koji se danas nalaze u Ukrajini objavljeni su na informacionim resursima Ministarstva odbrane Rusije na internetu.