16.07.2022.

21:30

Foto: Tanjug/AP

Planeta

UKRAJINSKI NACISTI DRŽE DECU KAO ŽIVI ŠTIT U SOLEDARU?! Ruski general tvrdi: Razmestili su topove i tenkove po školama i vrtićima!

- U Soledaru Donjecke Narodne Republike, u školi broj 14 (Krasnoflotska ulica), opremljeno je uporište Oružanih snaga Ukrajine, u podrumu se nalazilo skladište municije, a na susednoj teritoriji je postavljeno teško naoružanje - rekao je Mizincev.

On je dodao da su u drugom gradu DNR – Slavjansku – nacionalističke formacije opremile kasarne i uporište u socijalnom prihvatilištu za decu "Jedra nade". Istovremeno, u podrumu zgrade nasilno drže vaspitače sa decom kao živi štit.

Ukrajinska vojska postavila je oklopna vozila, tešku artiljeriju i VBR na teritoriju škole u ​​Odesi, rekao je na brifingu u subotu general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor.

-U Odesi, na teritoriji škole broj 100 (ulica Vernenskaja), jedinice Oružanih snaga Ukrajine postavile su oklopna vozila, tešku artiljeriju i VBR, a duž perimetra obrazovne ustanove postavile blokade na putevima, rekao je Mizincev.

On je pojasnio da su prilazi ustanovi minirani, ali lokalno stanovništvo o tome namerno nije obavešteno.