19.07.2022.

09:22

Foto:

Planeta

ENGLEZI OBJAVILI: OTROVAN PUTINOV KLJUČNI SARADNIK! Patruševu navodno pozlilo, hitno prevezen u bolnicu, kad su mu izvadili krv šokirali se!

Bivši šef tajne službe FSB i sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev (70) nedavno je preživeo pokušaj atentata, tvrdi britanski tabloid Dejli mejl, pozivajući se na jedan od opozicionih ruskih Telegram kanala.

Početkom juna, prema pisanju tog kanala, Patrušev je hospitalizovan zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, a navodno je utvrđeno da je otrovan sintetičkim otrovom. 

„Ko stoji iza pokušaja atentata, koji su motivi i kako je postalo moguće organizovati pokušaj atentata na predstavnika tako visokog nivoa vlasti, još uvek nije poznato“, citira Dejli mejl svoj izvor.

Isti izvor tvrdi da trovanje Patruševa, kojeg u Ruskoj Federaciji u uskim krugovima nazivaju mogućim Putinovim naslednikom, nije inscenirano, već početak velike preraspodele vlasti.

Poslednji put Patrušev se pojavio u javnosti 5. i 6. jula. Zatim je bio u istočnim regionima Ruske Federacije. U petak je navodno prisustvovao video konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ali ni tada lica političara nisu bila prikazana u krupnom planu.

Ko je Patrušev?

Nikolaj Patrušev je bio sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije od 2008. godine. U periodu 1999 - 2008. bio je na čelu FSB-a, zamenivši Putina na ovom mestu.

Podsetimo, ranije su strani mediji pisali da će sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev zameniti Vladimira Putina. Veruje se da Patrušev stoji iza strategije ruske vojske u Ukrajini.