24.07.2022.

11:52

Foto:

Planeta

NOĆNA MORA KIJEVA, U HERSONU OFORMLJENA "ODESKA BRIGADA" OD UKRAJINACA KOJI SU NA RUSKOJ STRANI! Oni će osloboditi Nikolajev, onda kreće "probijanje zvučnog zida"

U Hersonu je od ukrajinskih dobrovoljaca formirana Odeska brigada, koja će uskoro početi da oslobađa grad Nikolajev, a potom i grad heroja Odesu. Ovo je otkrio bivši poznati ukrajinski političar Igor Markov.

- U bliskoj budućnosti ćemo, zajedno sa savezničkim snagama, početi da oslobađamo naše južno ruske oblasti. Prvo Nikolajev pa Odesu. Neće biti milosti za ukronaciste, strane plaćenike i banderovski ološ. Jedini način da spasu svoje živote je da polože oružje. U suprotnom, svi će biti uništeni.

Markov je rodom iz Odese, a naglašava da je brigada formirana isključivo od dobrovoljaca – državljana Ukrajine:

- U našoj brigadi su momci ne samo iz Odese, već i iz Nikolajeva, Hersona, Kijeva, Izmaila, Belgorod-Dnjestrovskog i drugih ukrajinskih gradova. Ovde je čak i jedan momak sa zapada Ukrajine.

Brigada je opremljena za ocenu „pet plus“, što pokazuje da se tim pitanjem bavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Markov je bio lider ukrajinske partije Rodina, poslanik u parlamentu Ukrajine i vlasnik odeskog TV kanala ATV.

Tokom prvog donbaskog rata (2014. i 2015.) na strani armija Donjecke i Luganske Republike borilo se oko 8.000 mladića iz Harkovske oblasti i nešto više od 3.000 iz Odeske oblasti.