25.07.2022.

08:44

Foto:

Planeta

ZAŠTO AMERI NE VIDE PUTINOVO NAJMOĆNIJE ORUŽJE KAO PRETNJU?! "Sarmat" je uništio sve napore Pentagona, a ipak... Možda Zapad krije odgovor na rusku raketu?

Prema Šnajderu, „Sarmat“ je najopasnije oružje među svim borbenim sistemima koje je Rusija proizvela poslednjih godina.

- Da li je Zapad spreman za rusku tešku interkontinentalnu balistička raketa „Sarmat“ - pita se autor teksa u izdanju "Nešnal Interest"-a.

Američka administracija je saopštila da je Ruska Federacija unapred obavestila da će svoje nove ICBM testirati i da ta testiranja nisu bila iznenađenje za Belu kuću. Dodali su da testiranje ovog ruskog oružja ne vide kao pretnju Americi i njenim saveznicima.

Ranije je objavljeno kako je "Roskosmos" već započela serijsku proizvodnju raketa "Sarmat", što je potvrdio i bivši generalni direktor navedene korporacije, Dmitrij Rogozin.

Prema rečima Rogozina, prvi puk će već stupiti na borbeno dežurstvo pre kraja ove godine, a to će biti na teritoriji Krasnojarske teritorije. Rogozin je takođe naglasio da se državna korporacija "Roskosmos" priprema za drugi test probnog leta "Sarmata". "Sarmat" je ruski strateški raketni sistem pete generacije.

Kako bi se poništili svi napori Pentagona da zaštiti američko područje od nuklearnog udara, osmišljen je najnoviji ruski borbeni kompleks RS-28 'Sarmat'. 

Nuklearni "Sarmat"

Za razliku od 'Satane', koncept sistema 'Sarmat' se ne fokusira na maksimalnu težinu bojevih glava, koje mogu biti uništene savremenim raketnim obrambenim sistemima, već na isporuku manjeg broja bojevih glava, ali duž takvih trajektorija i na načine koji znatno komplikuju njihovo uništavanje čak i najsavremenijim protivraketnim sistemima.