25.07.2022.

10:45

Foto: printscreen

Planeta

MOSKVA U DILEMI?! BRITANSKI OBAVEŠTAJCI IMAJU NOVU TEORIJU! Ruski komadanti zbunjeni, otpočeti ofanzivu na istoku ili jačati obranu na zapadu?

Britansko ministarstvo odbrane ističe kako se neizvesne bitke vode u regionima Donbasa, gde su Rusi u ofanzivi, i Hersona, gde se brane od ukrajinskog kontranapada.

- Ruski komandanti se suočavaju sa dilemom – da iskoriste resurse u ofanzivi na istoku ili da ojačaju odbranu na zapadu - navode u izveštaju i dodaju:

- U julu ove godine, tačnije 18. jula, obaveštajci su identifikovali postrojenje za popravku vojnih vozila u blizini Barvinoka u ruskoj oblasti Belgorod, 10 kilometara od granice sa Ukrajinom. U njemu se nalazi najmanje 300 oštećenih vozila, uključujući tenkove, oklopne transportere i kamione - navodi se u saopštenju.

U izveštaju britanske vojne obaveštajne službe stoji još "Rusi se i dalje bore da povrate i poprave hiljade borbenih vozila oštećenih u ratu u Ukrajini".

Podsetimo, oslobođenje Donjecke i Luganske oblasti, koje je Ruska Federacija priznala kao nezavisne države, apsolutni je prioritet za Moskvu. U najavi od 24. februara, pred intervenciju za oslobađanje LNR I DNR, ruski predsednik Vladimir Putin je naveo da Rusija nema nameru da okupira Ukrajinu ili da "nekome bilo šta nameće silom".