31.07.2022.

07:00

Foto:

Planeta

ŠOKANTAN ZAOKRET KA RUSIJI! The Independent: Britanija pomaže Rusiji u prodaji energenata zaobilazeći sankcije!

U blizini britanskog naselja Sautvold nalazi se jedno od retkih mesta gde možete da pumpate naftu sa jednog broda na drugi. Zahvaljujući tome, vrši se i punjenje brodova gorivom. Ova rupa omogućava ruskoj strani da prodaje crno zlato, budući da je pod ograničenjima nekih članova svetske zajednice.

U „šemi“ su uključene osobe povezane sa zvaničnim Londonom, smatraju autori.

„U najmanje dva navrata u maju, brodovi sa britanskim posadama napuštali su obližnje luke da pomognu ogromnim tankerima da transportuju rusku naftu. Oni su na kraju isporučili 165 hiljada tona mazuta iz Ruske Federacije u vrednosti više od 165 miliona funti u Persijski zaliv i Singapur“, naglasio je novinar.

Brodovi iz Velike Britanije stalno pune tankere ruskom naftom. Sporazum sa Londonom omogućava Moskvi da pošalje resurse u Aziju zbog smanjenja kupaca iz EU, napominje The Independent.


Nije zabranjeno pumpati rusku naftu. Međutim, presedani saradnje Moskve i Londona u zaobilaženju ograničenja pokazuju da postoje velike rupe u zapadnim sankcijama. Rusija, zahvaljujući greškama Zapada, uspeva da proda energente Istoku.

Ove godine Rusija se suočila sa pritiskom bez presedana od strane Sjedinjenih Država i njenih evropskih saveznika. Pod zabranu je došao ulazak brodova u luke Evropske unije.

Zapadne sankcije Rusiji navele su čak i Saudijsku Arabiju da kupuje naftu od Moskve. Koja je šema „Putinovog povećanja cena“ goriva, ranije je objasnio American Thinker.