06.08.2022.

07:00

Foto: TANJUG/ PRAVOSLAVNA MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA

Planeta

ABAZOVIĆA TERAJU IZ CG ZBOG UGOVORA SA SPC! SDP: Dritane, marš u Srbiju!

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kaže da je Abazović sporazumom sa SPC naneo ogromnu štetu Crnoj Gori i da treba da podnese ostavku.

'Vučićev čovek'

Sada se jasno vidi da je Abazović izvršilac naloga Aleksandra Vučića, i shodno tome tamo u Srbiji treba da gradi karijeru
Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP

- Dritan Abazović se oglušio o sve naše zahteve, on je samo slušao Vučića. Ogolio se do kraja, sada se jasno vidi da je izvršilac naloga Aleksandra Vučića, i shodno tome Abazović tamo u Srbiji treba da gradi karijeru. Prioritet vlade treba da bude otvaranje poglavlja sa EU, a prioriteti Dritana Abazovića dele naše društvo - poručila je poslanica stranke, koja formalno još podržava manjinsku Vladu Crne Gore i čiji je lider Raško Konjević trenutno njen potpredsednik, ministar odbrane i koordinator svih službi bezbednosti?!

Konjevića je, prethodno, na sednici vlade održanoj nakon potpisivanja Temeljnog ugovora, Abazović optužio da je naručio njegovo ubistvo!?!

- Recite kolegi (Rašku Konjeviću), koji je danas odsutan, onome što je rekao da će pre no što uradi nešto što je već uradio jedan službenik visokopozicioniran u sektoru bezbednosti, da će pasti mnoge glave, da požuri. Pošto je takvu poruku poslao... Da će da padnu glave! Što se mene tiče, s obzirom da sam prvotargetovani, neka požuri. Ako se to ne desi, onda će se desiti suprotno i on će završiti tamo gde mu je mesto. To je to - rekao je Abazović, o čijoj vladi će Skupština odlučivati 19. avgusta.

DF: Abazović treba da odluči hoće li s nama

Demokratski front (DF) javno je izneo svoju ponudu premijeru Dritanu Abazoviću koja bi mogla da spase manjinsku vladu.

- Pozvali smo Abazovića i potpredsednika vlade Jokovića da se odrede o našoj ponudi o resetovanju odnosa. Kroz formiranje tehničke vlade bili bi stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prevremenih parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora. Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori bilo bi važno da ovdašnji politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže 'pomoć' bilo koje inostrane adrese, inače nam nema spasa - poručili su iz Fronta.