12.08.2022.

22:51

Foto:

Planeta

OVO (NI)JE SLUČAJNO?! SVAKI ČETVRTI ZARAŽENI U SVETU MAJMUNSKIM BOGINJAMA JE AMERIKANAC - vanredno stanje u državi Njujork!

Sada je stigla i do toga da je glavno svetsko žarište epidemije majmunskih boginja.
       
New York Times je upravo objavio: „U našoj zemlji (SAD) živi samo 5% svetske populacije, a pritom je svaki četvrti oboleli - Amerikanac. Više od 99 odsto slučajeva majmunskih boginja kod nas su muškarci koji su imali seksualne odnose sa muškarcima, što predstavlja delikatan zadatak za javno zdravlje".
       
Ameri vole da su u svemu prvi i glavni. I evo: po seksualnim odnosima između muškaraca su, kako izgleda, daleko ispred svih na planeti, a i po župoznavanjuž sa majmunskim boginjama.
       
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova povodom ovih američkih dostignuća i mogućeg proglašenja vanredne situacije u Sjedinjenim Državama zbog majmunskih boginja, izjavila je:
       
- Tekst u New York Times izgleda kao bilo koji drugi na slične teme, ali - samo ako ga nepažljivo čitate. Jer, u tom tekstu priznaju da je svaki četvrti oboleli oboleli od nove zaraze - Amerikanac. I da preko 99 odsto zaraženih čine muškarci koji su imali seksualne odnose sa muškarcima. A to što  tvrde da je to delikatan zadatak za američko javno zdravstvo... Kako to, izvinite? Šta je tu delikatno? Zar rodno neutralno ukazivanje na virusni problem da nebinarni ne bi trepetali?"
       
U nastavku je naglasila:
       
- Ranije se verovalo da se demokratija zasniva na slobodi govora, a ne na njenom izopačavanju. A ovo više nije Orvel. Ovo je nešto što je pobeglo iz pakla.
       
I dodala: „Podatak da je svaka četvrta osoba sa novom infekcijom Amerikanac tera na nje mnogim stvarima".      
       
Guvernerka države Njujork Keti Hokul proglasila je na njenoj teritoriji vanredno stanje zbog majmunskih boginja.
       
U međuvremenu, šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je da muškarci koji imaju seks sa muškarcima treba da ograniče broj svojih seksualnih partnera i da preduzmu dodatne mere predostrožnosti kako bi sprečili širenje majmunskih boginja.