20.08.2022.

11:11 >> 11:12

Foto:

Planeta

ŠOLC NA UDARU, ZANATLIJE UZNEMIRENE, TRAŽE UKIDANJE SANKCIJA RUSIJI! "Želite li da žrtvujete svoju zemlju?"

“Mi zanatlije znamo iz mnogih razgovora sa našim mušterijama da velika većina građana ne želi da žrtvuje teško zarađeni životni standard. Ovo nije naš rat!", podvlače u pismu.

"Želite li vi biti kancelar koji je Nemačku doveo do propasti? Želite li vi da žrtvujete sopstvenu zemlju?", pitaju zanatlije.

Istovremeno kritikuju napad Rusije na Ukrajinu, ocenivši da se radi o teškom zločinu i jasnom kršenju Povelje UN. "Međutim mi se brinemo za budućnost naše dece i unučadi, za opstanak naših preduzeća, za našu zemlju", podvukli su oni.

Informer

Olaf šolc na udaru zanatlija



Zanatlije ističu da Ukrajina nije baš "čista" demokratska država, podsećajući da se radi o korumpiranoj državi.

"Želite li za to da žrtvujete Nemačku?", istakli su oni.

Prema njihovim rečima, ako cene dalje budu rasle, onda "obični građani" više neće moći da priušte život.

Bundestag: Odmah pokrenuti "Severni tok2"!

„Savezni ministar ekonomije treba da učini sve kako bismo imali više energije. Moramo odmah da pustimo u rad ‘Severni tok 2’ da bismo popunili naša skladišta gasa za zimu“, izjavio je predstavnik „Slobodne demokratske partije Nemačke“(SvDP) Kubiki u intervjuu za medijsku kuću „RND“.

Prema rečima političara, ruski gas nije bolji ili lošiji u zavisnosti iz koga gasovoda stiže. „Gas iz ‘Severnog toka 2’ ne razlikuje se od gasa iz ‘Severnog toka 1’. To je samo druga cev“, dodao je on.

Prethodno je šef Komiteta za energetiku Bundestaga Klaus Ernst izjavio da bi bilo razumno pregovarati sa Rusijom o gasu, jer Nemačka ne treba da trpi zbog sopstvenih sankcija. On je istakao da vodeći političari u vladajućim partijama u zemlji podržavaju njegov stav.