25.08.2022.

10:59

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) BURA ZBOG ČETVORICE IZRAELSKIH VOJNIKA! Pretukli su dvojicu Pelestinaca, vojna policija ih je uhapsila, a način na koji se brane i traže prava glavna tema u medijima!

Četiri vojnika IDF-a koji su snimljeni kako tuku dvojicu Palestinaca napali su načelnika štaba, general-pukovnika Aviva Kočavija, nakon što ih je vojna policija odvela na ispitivanje u sredu uveče, tvrdeći da taj potez predstavlja kršenje njihovih prava.

Vojnici takođe tvrde da je "prenagljena” istraga o incidentu, za koji kažu da se dogodio dve nedelje pre njihovog pritvaranja, kao i da je medijski napumpana nakon što je Kočavi osudio incident.

Portparol IDF-a je na optužbe vojnika odgovorio da je istraga vojne policije otvorena odmah po prijemu dojave o incidentu i da se "vodi u skladu sa profesionalnim potrebama i protokolima koji važe za istražne organe".

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na koje se vide četiri vojnika IDF-a kako šutiraju i pesnicama udaraju dvojicu Palestinaca.

Vojnici tvrde da se na snimku ne vidi ceo slučaj, odnosno da su se dvojica Palestinaca navodno nalazila u vozilu koje se nije zaustavilo, već se zaletelo u njih, nakon čega su uspeli da izvuku vozača, dok je suvozač pokušao da pobegne.