25.08.2022.

22:07

Foto: Tanjug/AP

Planeta

NOVI DETALJI UBISTVA DARIJE DUGINE! Koja je tajna iznajmljene garaže, na četiri kilometra od stana žrtve?!

Prema informacijama ovog medija Natalija Vovok koristila je lažni pasoš državljanke Kazahstana na ime Julija Zaiko. Istražitelji su utvrdili da je Natalija Vovk pomenuti pasoš sa lažnim imenom pokazala vlasniku garaže, koju je iznajmila, a inače nalazi se 4 kilometra od stana gde je živela Darja Dugin.

Prezime, ime i datum rođenja su izmišljeni. Samo je slika prava. Kako je ranije saopštio FSB, Vovk je putovala po Moskvi sa kazahstanskim registarskim tablicama, iako je u Rusiju ušla sa donjeckim tablicama. Takođe je postalo poznato da je za mini kuper kupljena lažna polisa OSAGO. Ista Julija Aleksandrovna Zaiko je navedena kao vlasnik stranog automobila.

Informer

Natalija Vovok

„Sasvim je moguće da bi se ova osoba mogla obratiti uslugama osoba koje istovremeno krivotvore dokumente i, za novčanu nagradu, obezbeđuju izdavanje pasoša državljana Kazahstana, uključujući i bez registracije državljanstva. Imati pasoš građanina Kazahstana, prema organizatorima ove operacije, ovo je smanjilo rizik od privlačenja pažnje specijalnih službi Ruske Federacije i agencija za sprovođenje zakona“, rekao je Aleksandar Beljajev, bivši službenik odeljenja FSB za Moskvu i Moskovsku oblast.

Ko je pomogao ukrajinskom državljaninu da dobije pasoš pitanje je na koje će istražitelji uskoro odgovoriti. Ranije je FSB Rusije saopštio da su teroristički napad organizovale ukrajinske specijalne službe, a Natalija Vovk je postala izvođač.

Takođe saznalo se i da je Natalija Vovok rekla da joj garaža treba hitno i da je kiriju platila mesec dana unapred. Garažni kompleks, koji se nalazi 4 kilometra od stambenog kompleksa već su pregledali ruski istražitelji.

Novinari su saznali da je tu desetine osoba pre ubistva prodavalo, neki iznajmljivali garaže, koje su po nekoliko puta menjale korisnike i kojima ruski istražitelji pokušavaju da uđu u trag.

Informer

Nejasnoću u celu priču unose komšije koje tvrde da je svoj mini kuper Natalija Vovk uvek parkirala ispred zgrade, a ne u pomenutu garažu koju je navodno iznajmila. Zašto je garaža udaljena 4 kilomtra od stana onda bila potrebna Nataliji Vovk i njenim saradnicima ostaje enigma. Nagađa se možda da je upravo tu napravljena eksplozivna naprava koja je bila postavljena pod automobil Darije Dugin.

Inače u toku je veštačenje ostataka eksplozivne naprave koja je bila podmetnuta pod vozilo Darje Dugin, rekla je Svetlana Petrenko, šef Odseka za odnose sa medijima ruskog istražnog komiteta.