26.08.2022.

17:30

Foto:

Planeta

DA LI JE NA SPISKU I SRBIJA?! RUSKA ODMAZDA: Putinovo obećanje da će SAVEZNICIMA DATI SAVREMENO ORUŽJE unelo paniku u SAD i EU!

SAD su Rusiji uvele nekoliko paketa ekonomskih sankcija, a na isto su primorale i svoje saveznike. Pretpostavljalo se da će ove mere dovesti do kolapsa ruske ekonomije, kao i političke izolacije zemlje.

Kao rezultat toga, ove mere nisu funkcionisale - privreda je preživela, a samo su zemlje kolektivnog Zapada i nekoliko azijskih država koje su im se pridružile pristale da podrže antiruske sankcije.

Prema rečima kineskih stručnjaka, u takvoj situaciji ruski predsednik Vladimir Putin uputio je energičan apel saveznicima Ruske Federacije.

- Vladimir Putin se javno obratio saveznicima i najavio spremnost da im obezbedi savremeno oružje - napominju autori kineskog izdanja Huancěu šibao.

Ruski predsednik je, tokom govora na forumu Armija-2022, izjavio da Ruska Federacija ceni poverenje i prijateljske odnose sa državama Latinske Amerike, Azije i Afrike.

Rusija je spremna da svim svojim saveznicima ponudi najsavremenije vrste naoružanja, od malokalibarskog oružja do artiljerije i aviona. Kako navode autori, Putinova izjava je izazvala veliki odjek, pa čak i pometnju u SAD.

Mnogi ruski saveznici i partneri imaju izuzetno loše odnose sa SAD. Neki od njih su stradali od američkih sankcija, a neki od vojne intervencije Pentagona.

Ako sve ove zemlje dobiju pristup modernom oružju, onda će geopolitička situacija u svetu početi da se menja. Iako će šanse ovih država da poraze SAD i dalje ostati male, njihovo posedovanje moćnih borbenih sistema sigurno će zadati mnogo nevolja Vašingtonu, koji će mnogo teže zastrašivati i pritiskati svoje protivnike.

- Putinove izjave izazvale su uzbunu u Sjedinjenim Državama, jer moderno oružje u rukama ruskih saveznika može da izazove mnogo nevolja Amerikancima - rekli su analitičari kineskog izdanja.

Kina je napomenula da bi posle Putinovog obraćanja američki političari i vojska trebalo da imaju više noćnih mora. Činjenica je da podrška SAD u svetu opada, a američkoj strani postaje sve teže da zadrži svoj uticaj. U slučaju jačanja saveznika Ruske Federacije, to će postati još teže.