27.08.2022.

18:55

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

ZELENSKI JE KORUMPIRANI AUTOKRATA! Bivši Trampov savetnik pozvao SAD da obustave pomoć režimu u Kijevu!

Podrška Vašingtona režimu u Kijevu nije u nacionalnom interesu SAD i treba je prekinuti. Ovo se navodi u članku bivšeg savetnika američkog predsednika Donalda Trampa Stiva Kortesa, objavljenom nedavno u američkom časopisu "Newsweek“.

On je Zelenskog nazvao "neodgovornim liderom" i "korumpiranim autokratom" za koga "američki poreski obveznici pozajmljuju desetine milijardi dolara koje njihova zemlja nema".

Među tvrdnjama Korteza, Zelenskom je želja „da za Kinu postane most ka Evropi“. Tako, napominje autor, Zelenski „otvoreno flertuje sa najopasnijim protivnikom Sjedinjenih Država – Komunističkom partijom Kine“.

U zaključku članka, Kortes tvrdi da su i Zelenski i ruski predsednik Vladimir Putin vredni jedan drugog, i da njihov sukob nema nikakve veze sa američkim vitalnim interesima.

- Intervencija (predsednika SAD Džoa Bajdena u sukobu u Ukrajini) šteti Americi i pogoršava situaciju ukrajinskog naroda, koji je postao pion u bici crnomorskih oligarha. Amerika mora da insistira na dijalogu i pregovorima. Ako stranke odbiju, onda je vreme da američki pristup bude realan i uzdržan, jer ovo jednostavno nije naša borba, a Zelenski, dođavola, nije naš borac - zaključuje bivši Trampov savetnik.