29.08.2022.

15:54

Foto: printscreen twitter

Planeta

NOVI PRESEK SA FRONTA! Uništene baze "Azova" i "Ajdara", "Vodstok" i Dnjepropetrovska oblast glavna meta ruske avijacije

Ruska avijacija je napadom visoko preciznim oružjem na komandno mesto vazduhoplovne komande „Vostok“ u području Dnjepropetrovska i skladište raketno-artiljerijskog naoružanja i municije u Hersonskoj oblasti likvidirala do 70 neonacista. Uništeno je i 14 specijalnih vojnih vozila.

Napadom visoko preciznim oružjem u Dnjepropetrovskoj oblasti, ruska vojska je uništila terenske kampove nacističkih formacija „Ajdar“ i „Azov“. Likvidirano je preko 100 militanata.

Ruska avijacija je tokom proteklog dana oborila dva ukrajinska aviona "Su-25" u Zaporoškoj oblasti i DNR.

Napadom na položaje 53. mehanizovane brigade Ukrajine i formacije „Kraken“ u području Artjomovska likvidirano je više od 30 neonacista, dok je ranjeno preko 50.

U području Nove Kahovke u Hersonskoj oblasti, ruska PVO je presrela tri ukrajinske rakete „Točka U“, kao i 21 projektil ispaljen iz višecevnih raketnih bacača „oljha“ i „hajmars“. Takođe je oboreno šest ukrajinskih dronova u DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

Ruska avijacija i artiljerija su za dan uništili šest skladišta naoružanja ukrajinske vojske. Likvidirano je i devet komandnih mesta ukrajinske vojske u DNR, Nikolajevskoj i Zaporoškoj oblasti. Takođe su uništene 52 artiljerijske jedinice, ljudstvo i vojna tehnika u 142 rejona.