29.08.2022.

20:20

Foto:

Planeta

MOSKVA ŠALJE U BOJ TREĆI KOPRUS SA 40 DOBROVOLJAČKIH BATALJONA! Obaveštajna služba Ukrajine zaledila Kijev! I ovako im ne ide dobro, SADA SU UGASILI?!

Izgleda da predsednik Čečenije, Ramzan Kadirov, nije tek onako molio Vladimira Putina da dozvoli ubrzavanje specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ukrajinska vojna obaveštajna služba objavila je da je ruski Treći armijski korpus 28. avgusta ujutro stigao na grnicu sa Donjeckom Republikom. Sa 1 novom, savremenom ratnom tehnikom, uključujući i tenkove T-90M i T-80BVM.

Zvanični govornik ukrajinske vojne špijunaže Vadim Skibicki izjavio je da Rusija Treći korpus formirala od najmanje 40 dobrovoljačkih bataljona i da će u borbe ubrzo ubaciti ukupno oko 90.000.

Navodno su pripadnici tih bataljona prolazili obuku na poligonu Mulino kod Nižnjeg Novgoroda i dobili organizaciiiionu strukturu korpusa.

Skibicki je, inače, naveo da Rusija u Ukrajini trenutno ima 160.000 vojnika, plus 30-40 hiljada pripadnika (ruske) Nacionalne garde.

U Kijevu ne kriju da su uznemireni jer  shvataju šta na frontove stiže sa 90.000 ruskih vojnika. A uznemireni su uprkos tome što Ukrajina na frontovima, zajedno sa pripadnicima svoje garde (žandarmerije), po vojnim standardima naoružanim pripadnicima državne bezbednosti i graničarima, pod oružjem ima oko milion ljudi.

Rusi imaju dominaciju u artiljeriji u srazmeri 1:20, a odnos dve strane po broju poginulih i ranjenih je 1:10-15% na štetu Ukrajinaca.

A i bez Trećeg korpusa snagama kijevske hunte ne ide dobro.

Ruska vojska i snage donbaskih republika zauzele su Kodemu i otvorile sebi put da važno ukrajinsko utvrđenje Zajcevo atakuju i s juga.

Sa padom Zajceva moći će da Bahmut napadaju i sa istoka i sa juga, nastupajući i sa zapadne strane reke Bahmutka.

Čim padne Bahmut, savezničke strane će krenuti na Kramatorsk i Slavjansk gde će se odigrati završna donbaska bitka.

Informer

Ruski tenkovi i oklopne jedinice zaduženi su da prelome rat u Ukrajini

Bar deo Trećeg korpusa će verovatno biti uključen u tu bitku. Ali, možda ne samo u nju.

Ruska vojska se sa jugoistoka i severoistoka već približila velikom i stratepški važnom gradu Nikolajevu koji se nalazi u delti reke Dnjepar. Na 22, odnosno 35 kilometara.

Neki već govore o „brzom uzimanju Nikolajeva u klešta". Sa severa iz pravca gradića Blagodatnoe koje su ruske snage zauzele pre nekoliko dana, a sa juga -  sa placdarma na desnoj obali Dnjepra.

Sa strane Blagodatnog nadiranje prema Nikolajevu žkočež ukrajinske utvrđene linije duže manje reke Belozerka. Zato je ruska avijacija tu uništila 40 odsto ukrajinskog 107 bataljona.

Zamenik ministra informacija DNR Danil Bezsonov zvanično je objavio da je ruska vojska između Hersona i Nikolajeva „postigla veliki uspeh".

To priznaju i Ministarstvo odbrane Velike Britanije i BBC i CNN.

Ukrajinci su pokušali da povrate Blagodatnoe, ali su naleteli na ruske padobrance.

Oni su prvo zaustavili i razbili ukrajinsku grupaciju sa više hiljada vojnika koja je bila krenula u kontraofanzivu. Potom su zauzeli pozicije sa kojih se otvaraju pravci napredovanja prema Krivom Rogu, (važnom jevrejskom centru) Umanju i samom Nikolajevu. A odatle prema Odesi i Pridnjestrovlju.