01.09.2022.

14:39

Foto: AP PHOTO

Planeta

PRIPADNICI "KRAKENA" POKUŠALI DA POBEGNU, VEĆINA IH JE UBIJENA! Ruska vojska sprečila ofanzivu ukrajinskih snaga u pravcu Harkova!

Preživeli, njih 56, pokušali su povlačenje ka Harkovu. Prema podacima ruskog Ministarstva, na njih su pucali pripadnici neonacističkog bataljona "Kraken". Većina ih je ubijena.

Vazdušno-kosmičke snage su visoko preciznim oružjem likvidirale više od 100 ekstremista kod naselja Časov Jar na teritoriji DNR, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ukrajinska vojska pretrpela je velike gubitke i u Nikolajevu-Krivoroškom pravcu – 350 vojnika.

Pored toga, avijacija, raketne snage i artiljerija uništili su 31 ukrajinski tenk, 22 vozila pešadije, 18 drugih oklopnih vozila i drugo.

Ruska PVO je u prethodna 24 sata oborila osam ukrajinskih bespilotnih letelica u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti i dve rakete "AGM-88 HARM" američke proizvodnje.

Na području Andrejevke, avijacija i artiljerija ruskih snaga su uništile šest štabova ukrajinskih snaga i puk američkih haubica M 777.

Ministarstvo je navelo i da su pripadnici jedinica 72. mehanizovane ukrajinske brigade u oblasti Artjomovska u DNR odbili da izvrše naređenja, napustili položaje i pobegli su u pozadinu.