01.09.2022.

19:21

Foto: AP photo

Planeta

NEDELJE NAS DELE OD KRAJA RATA U UKRAJINI, LUKAŠENKO OTKRIO ONO O ČEMU KIJEV I ZAPAD ĆUTE! Generali otkačili Zelenskog, zahtevaju prekid vatre!

- Ukrajinu dele, tamo sazreva konflikt predsednika i vojske, samo oni mogu da lupe šakom o sto i da kažu: Dajte da se dogovaramo ili će Ukrajinu izbrisati sa lica zemlje. Uskoro će se dogoditi rasplet - smatra Lukašenko.

Prema njegovim rečima, sada o sukobu Ukrajine i Rusije treba da se izjasne sami Ukrajinci.

- Predsedink tamo više neće reči ni reč, jer u Ukrajini više ništa ne zavisi od predsednika nego od vojnika koji tamo ginu, koji vide da je to bez perspektive - rekao je Lukašenko.

Rusija nikada nije tražila da Belorusija uđe u njen sastav

Govoreći o odnosima s Rusijom, Lukašenko je istakao da mu ruski lider Vladimir Putin nikada nije predlagao da Belorusija uđe u sastav Ruske Federacije.

- Nikada mi predsednik Putin nije rekao: 'Slušaj, hajde uđi u sastav Rusije, nikada - rekao je Lukašenko i dodao da bi Moskva, da ima takve planove, svoj gas Belorusiji prodavala po većoj ceni.

Lukašenko je naglasio da Rusija na delu pokazuje spremnost da gradi odnose s Belorusijom, ali da i Minsk ne dozvoljava sebi podlosti u odnosima s Moskvom.

- To je naše parče zemlje, nama je veoma teško, uvek su nas delili, kidali na komade. Nezavisnost nam se obrušila na fglavu neočekivano, bilo je potrebno uzeti je pažljivo - naglasio je Lukašenko.