04.09.2022.

10:15

Foto: Reuters

Planeta

MISTERIOZNA BOLEST ODNOSI ŽIVOTE U JUŽNOJ AMERICI! Svi testovi na poznate infekcije negativni, a registrovani prvi SMRTNI SLUČAJEVI!

Deset slučajeva dovodi se u vezu sa privatnom klinikom u gradu San Migel de Tukuman na severozapadu Argentine, saopštila je Panamerička zdravstvena organizacija, regionalna kancelarija SZO.

Svi testovi na poznate respiratorne viruse i druge viralne, baketrijske i gljivične agense su negativni, a nadležni su odbacili mogućnost kovida, navodi se u saopštenju kancelarije.

Biološki uzorci su poslati argentinskoj Nacionalnoj upravi za laboratorije i zdravstvene institute na dodatno testiranje, koje će uključivati analizu na prisustvo toksina.

Stručnjak za zarazne plućne bolesti sa Univerziteta u Minesoti, dr Majkl Osterhom smatra da bi uzrok bolesti moglo da bude nešto što su pacijenti udahnuli, pošto su pluća obolelih u velikoj meri zahvaćena infekcijom. Njegov prvi "izbor" bila je legionarska bolest, ali su testovi isključili tu mogućnost, prenosi Skaj Njuz.

Informer

Prema njegovim rečima, "misteriozne bolesti" ponekad se dogode, i najčešće se objašnjavaju lokalnim uzrocima koji uglavnom nemaju pandemijske implikacije.

Kako je dodao, on očekuje preciznije informacije od argentinskih zdravstvenih zvaničnika u narednih pet do sedam dana.

Bonus video: