06.09.2022.

23:20

Foto: Reuters

Planeta

SVET JE STREPEO OD SPECIJALNE OPERACIJE U UKRAJINI, A ONA PRERASTA U NEŠTO MNOGO OZBILJNIJE?! Šef Pravedne Rusije o onome što Moskva sprema

- Prilikom izvođenja protivterorističke operacije cilj je, između ostalog, da se unište vođe bandi i terorističkih organizacija“ - rekao je Mironov i naglasio da je „denacifikacija“ Ukrajine nemoguća bez eliminacije „zločinačkog terorističkog režima“ Vladimira Zelenskog.

Mironov je takođe primetio da je njegova frakcija već 26. jula, predala vladi nacrt zakona kojim se Ukrajina priznaje kao teroristička država.

Savet Državne dume je na sastanku 25. avgusta, usvojio izjavu IAEA, UN i vlastima pojedinih zemalja, u kojoj se zahteva da Kijev prestane da granatira zonu Zaporoške nuklearne elektrane. Pored toga, poslanici su zahtevali da se obustavi isporuka oružja Ukrajini. Zapadne zemlje koje pružaju vojnu pomoć Kijevu, nazivaju se u dokumentu „saučesnicima u zločinima“.

Letonski parlament je 11. avgusta usvojio izjavu u kojoj je Rusija proglašena „zemljom koja podržava terorizam“. Ranije, u maju, litvanski Seimas je usvojio sličnu izjavu.