08.09.2022.

22:19

Foto: Reuters

Planeta

ŠOKANTNO PREDVIĐANJE! ŠTA ĆE SE DOGODITI SA BRITANIJOM NAKON IZBORA NOVE PREMIJERKE?! Satanovski brutalan prema Tras

- Imaju dobre zoološke vrtove, a premijeri su sve lošiji od lošijeg. Ona je retko glupa, slabo obrazovana, agresivna. Kada zemlja koja je naš otvoreni neprijatelj ima premijera bez mozga, to je sjajno - izneo je svoj stav politikolog.

Satanovski je ukazao i na militarističku retoriku nove britanske premijerke.

- Uz njenu tvrdnju na temu upotrebe nuklearnog oružja, posebno s obzirom na to da Velika Britanija nema svoje, i prisustvo de fakto američkog nuklearnog oružja, napravila je „redak“ utisak na Šojgua i Putina - dodao je on.

Britanskoj državnosti, prema mišljenju politikologa, u sadašnjim društveno-političkim uslovima preti kolaps.

- Što Engleska tone dublje, to bolje. Nije loše ni to što će se Engleska posle toga naglo raspasti, možda u njenom mandatu, možda posle njega. Slepo kopira Margaret Tačer, ali nije vredna njenog malog prsta. Ovo je apsolutno prazan rezultat sadašnje evropske demokratije i zapadne demokratije uopšte. Činjenica da demokratija zapadnog tipa, posebno britanskog tipa, proizvodi takve premijere, odličan je pokazatelj stepena njene degradacije. Gledamo ovaj film dalje - zaključio je Satanovski.

Važno je napomenuti da novi premijer Velike Britanije kombinuje dve funkcije. Pored Dauning strita, Liz Tras je i na čelu Ministarstva spoljnih poslova zemlje.