21.09.2022.

12:32

Foto:

Planeta

RUSKA OPOZICIJA POZVALA NA PROTESTE PROTIV PUTINA, OGLASIO SE NAVALJNI! Hiljade naših očeva, braće i muževa biće bačeni u ratnu mašinu za mlevenje mesa


Najistaknutiji ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se trenutno nalazi u zatvoru, rekao je da Putin šalje još Rusa u smrt zbog neuspelog rata, prenosi Rojters.

„Jasno je da se zločinački rat pogoršava, produbljuje, a Putin pokušava da u to uključi što više ljudi“, rekao je Navaljni u video poruci iz zatvora koju su snimili i objavili njegovi advokati.

Navaljni je dodao da Putin želi da umrlja krvlju stotine hiljada ljudi u ovom sukobu. Ruske antiratne grupe pozvale su na ulične proteste protiv naredbe o mobilizaciji.

 

Informer

Aleksej Navaljni iz zatvora pozvao na proteste

Antiratna koalicija Vesna ocenila je u saopštenju da „mobilizacija znači da će hiljade ruskih muškaraca - naših očeva, braće i muževa - biti bačeni u ratnu mašinu za mlevenje mesa“.

Koalicija je pozvala Ruse da danas izađu na ulice u svim većim gradovima, prenela je britanska agencija. Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.