22.09.2022.

17:30

Foto:

Planeta

(VIDEO) ŠTA TO LETI NA NEBU UKRAJINE, KREĆU SE OGROMNIM BRZINAMA I POJAVLJUJU U ESKADRILAMA! Vanzemaljci ili tajne letelice Rusa, Amera, Kineza...

S obzirom na to da se u Ukrajini trenutno vodi rat, nije neočekivano da će se na nebu videti letelice poput aviona, helikoptera i dronova, ali ispostavilo se da su istraživači dokumentovali "značajan broj objekata čija priroda nije jasna".

Autori opisuju dve kategorije NZF-ova: "kozmici" - vrlo blistavi objekti svetliji od neba i "fantomi" - vrlo tamni objekti koji se crne na nebu. Ti su objekti otkriveni više puta, često u grupama od nekoliko njih koji su se pojavili istovremeno.

Istraživači su takođe zabeležili da se neki od njih kreću velikom brzinom.

- Otkriveni su letovi pojedinačnih i grupnih NZF-ova, te celih eskadrila, a kretali su se brzinama od 3 do 15 radijana u sekundi. Neki svetli objekti pokazuju varijabilnost svetla u rasponu od 10 do 20 herca. Posmatranja NZF-ova s dve sinhronizovane kamere međusobno udaljene 120 km, omogućila su detekciju promjenivog objekta na visini od 1.170 km. Treperio je jednu stotinku sekunde na prosečnoj frekvenciji od 20 Hz. Fantomi se posmatraju u troposferi na visinama od 10 do 12 km. Procjenjujemo njihovu veličinu od tri do 12 m, a brzine na oko 15 km/s - pišu autori.

Izveštaj je pokrenuo brojna nagađanja, od toga da nekima od tih objekata upravljaju strane sile poput Kine, da su to tajni projekti o kojima trenutno nitko ništa ne zna.

S obzirom na događaje u Ukrajini, nije nemoguće da Kina zaista upravlja takvim letelicama, najverovatnije u korist Rusa. Ipak, isto je tako moguće da su to tajne letelice kojima upravlja SAD u korist Ukrajinaca.

Možda nikada nećemo saznati istinu.