23.09.2022.

19:22

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Rogov: ZELENSKI NAREDIO TERORISTIČKI NAPAD!

„Osobe kao što su Zelenski, (Aleksej) Danilov i drugi saučesnici bande narkomana i nacista lično su postavili zadatak na nivou Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine da se organizuju teroristički napadi upravo u danima održavanja referenduma kako bi ga sprečili i kako bi pokazali da je ugušen u krvi. Siguran sam da im ništa neće uspeti“, rekao je Rogov za „Radio Rusija“.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas su počeli referendumi o ujedinjenju s Rusijom.


Žitelji regiona moći će da glasaju pet dana. Tokom prva četiri dana referenduma glasanje će se obavljati u stambenim naseljima i na osnovu prijava za glasanje od kuće, dok će poslednjeg dana žitelji četiri oblasti glasati na izbornim jedinicama. Za ljude koji su prinudno izbegli iz četiri regiona otvorene su izborne jedinice u pojedinim oblastima Rusije.


Do ponedeljka će glasanje u celoj oblasti biti na adresama stanovanja, a u utorak će se otvoriti 394 glasačkih mesta za sve koji žele da glasaju.