24.09.2022.

10:05

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) IRANSKI DRONOVI SAMOUBICE NAPRAVILI HAOS U ODESI! Moćni "Šahed" razvalio Štab mornaričkih snaga Ukrajine, Ukrajinci tvrde da su oborili 8 letelica!

Uprkos dejstvu PVO sa zemlje, jedan dron se, prema nezvaničnim indformacijama, probio i pogodio cilj - štab Mornaričkih snaga Ukrajine!

Prema izveštajima, ruske snage su u petak u tri navrata izvele udare na vojne objekte u Odesi uz pomoć iranskih dronova "Šahed" i "Mohadžer 6". Bespilotne letelice pogodile su zgradu u kojoj je bila planirana operacija ukrajinskih dronova koje je poslao NATO. Pogođeno je i nekoliko glisera u luci, a prema nepotvrđenim navodima.

Najveći broj eksplozija zabeležen je u lučkom području i u priobalnom pojasu. Prema nekim izveštajima, nakon prvih udara "Šaheda", koje su Rusi preimenovali u "Geranijum-2", ukrajinska vojska je požurila da hitno premesti "preživela" plovila, uključujući čamce obalske straže.

Ukrajinske snage oborile su osam iranskih dronova, izjavio je juče ukrajinsi predsednik Volodimir Zelenski, a na mrežama se pojavio i snimak dejstva PVO.

da je napad šokirao ukrajinske snage u Odesi govori i činjenica da su, kako pokazuju snimci, u panici, na dron pucali i iz automatskih pušaka!

Ranije je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski optužio Iran da koristi bespilotne letelice "Šahed-136" protiv ukrajinskih ciljeva. Zelenski je optužio  Iran za „kršenje suvereniteta Ukrajine".