02.10.2022.

14:03

Foto: Printscreen

Planeta

"KAD OSLOBODIMO ZAPOROŽJE...", PA ŠTO GA NE OSLOBODITE KAD NAM TAKO DOBRO IDE?! Kolumnista Komersanta javno napao Putina na državnoj televiziji! (VIDEO)

-  Ne sećam se takvog presedana u svetskoj istoriji, da teritije koje ne kontrolišemo integrišemo u našu zemlju.Ti govoriš sa takvom lakoćom, Andrej, "jednom kada zauzmemo ostatak Zaporožja"... - rekao je Maksim Jusun, nakon čega je reagovao domaćin emisije:

- Nisam ja taj koji je to rekao, ja sam jednostavno citirao, mislim da je Vladimir Rogov rekao da će se uspostaviti red nakon što se ostaci teritorije oslobode.

Međutim, Maksim Jusun nije odustao od svog argmenta i kritike na račun ruskog predsednika Vladimira Putina i njegove odluke o mobilizaciji.

- "Jednom kada se teritorije oslobode", znate, jako je teško argumentovano raspravljati sa sanjarima koji žive u nekom svom svetu. Ja gledam u dinamiku vojnik akcija na frontu. Ne razgovaramo o onome šta se dešava kod Limana.. - govori Jusin, ali ga je voditelj prekinuo pitajući ga da li mu neko brani da govori o tome.

- Malo je ludo da govorimo o oslobađanju Zaporožja u kojem živi 710.000 ljudi, a ako pitate sve ove ljude (goste emisije) u šminkernici (kada nisu uključene kamere) ako su iskreni reći će vam da ne znaju da li će nam mobilizacija pomoći ili neće da promenimo tok rata. Za sada nam ne ide dobro. Lako je govoriti: "Kada oslobodimo Zaporožje", pa što ga ne oslobodite kada nam tako dobro ide - rekao je Jusin u emisiji.