11.10.2022.

20:50

Foto: Rojters/APfoto

Planeta

Satanovski: Amerika je dala odličnu ponudu koju Putin NEĆE ODBITI!

Do ovog zaključka došao je poznati politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski. On je na svom Telegram kanalu, detaljno govorio o čudnom ponašanju Vašingtona, a objasnio je i kako će SAD takvim delovanjem, samo ojačati odnose između Rusije i Saudijske Arabije.

Jevgenij Satanovski je skrenuo pažnju na činjenicu, da se zvaničnicima Vašingtona ne sviđa odluka OPEK+, koja ima za cilj smanjenje proizvodnje nafte. Reakcija administracije Bele kuće nije se dugo čekala – Vašington sada pokušava da zapreti Saudijskoj Arabiji i UAE, obećavajući da će ih ostaviti bez PVO sistema i drugih sistema naoružanja.

Prema mišljenju politikologa, takva reakcija američkih vlasti će verovatno biti protiv interesa Vašingtona. Sjedinjene Države su time dale odličnu ponudu Saudijskoj Arabiji i UAE, prema kojoj ove zemlje mogu da kupe PVO sisteme, i drugo naoružanje od Rusije. Odgovor Bele kuće će zapravo ići na ruku Moskvi, a takođe će ojačati odnose između Rusije i zemalja Bliskog istoka i OPEK+.

- Odlična ponuda koju ruski predsednik Vladimir Putin i njegove arapske kolege teško da će odbiti! - izjavio je Satanovski.

Ekspert je izrazio uverenje, da pokušaj Vašingtona da ugrozi Saudijsku Arabiju i UAE izgleda glupo i besmisleno. Ove zemlje mogu odlučiti da ne sarađuju sa Sjedinjenim Državama, jačanjem veza sa Rusijom.