15.10.2022.

20:41

Foto: Reuters

Planeta

"DOĐAVOLA SA TIM..." Mask promenio ploču i upravo objavio: Gubimo novac, ali ćemo nastaviti da finansiramo ukrajinsku vladu!

SpejsEks je prošlog meseca poslao pismo Pentagonu u kojem upozorava da ne može da nastavi da finansira internet usluge Ukrajine bez finansijske pomoći vlade SAD.

Mask, koji je izvršni direktor SpejsEksa potvrdio je novinaru Kijev posta da njegova kompanija više neće dozvoljavati da ukrajinska voska besplatno koristi satelitski sistem Starlink, a sve zbog izjave kontroverznog ukrajinskog diplomate, doskorašnjeg predstavnika kijevskog režima u Berlinu, Andreja Melnika.

Melnik se prošle nedelje obrušio na Maska zbog mirovnog plana za Ukrajinu koji je milijarder predložio – da Ukrajina ustupi Rusiji deo teritorije i postane neutralna država.

Informer

"Fu** off“, opsovao je Melnik tada Maska na Tviteru, a kasnije je dodao da je njegova poruka "veoma diplomatska“.

Nekoliko dana kasnije, prema pisanju Fajnenšel tajmsa, ukrajinske trupe počele su da imaju probleme sa pristupom Starlinku, dok je Si En En objavio pismo SpejsEksa američkom ministarstvu odbrane u kome kompanija traži od Pentagona da pokrije troškove rada Starlinka u Ukrajini.

Međutim, Mask je danas sve iznenadio novom objavom na Tviteru.

Naime, izvršni direktor SpejsEksa je napisao u svojoj objavi:

- Dođavola sa tim… iako Starlink još uvek gubi novac i druge kompanije dobijaju milijarde dolara poreskih obveznika, mi ćemo nastaviti da finansiramo ukrajinsku vladu besplatno.