18.10.2022.

08:14

Foto: Printskrin

Planeta

PSIHO BESKUĆNICA OTELA, SILOVALA, PA ZADAVILA DEVOJČICU! Monstruozni zločin zaprepastio Francusku! (FOTO, VIDEO)

Poremećena beskućnica alžirskog porekla Dabija B. (24) uhapšena je u Parizu nakon što je kidnapovala, silovala, mučila, a zatim svirepo zadavila devojčicu Lolu Davije (12). Ona je na grudima nesrećne žrtve utisnula brojeve 1 i 0, nakon čega je njeno unakaženo telo spakovala u kofer i ostavila ga u dvorištu u blizini zgrade u kojoj je devojčica živela.

Ozbiljni psihički problemi

Jezivi zločin koji je zaprepastio celu Francusku otkriven je u petak uveče, kada je neimenovani beskućnik prijavio policiji da je pronašao leš maloletne ženske osobe. Na osnovu snimaka sigurnosnih kamera sa zgrade u kojoj je Lola živela, istražitelji su utvrdili da je devojčicu tog jutra kidnapovala žena, koja je u ruci nosila isti plastični kofer u kojem je njen leš kasnije pronađen. Istraga je pokazala da je Dabija B., beskućnica koju istražitelji opisuju kao osobu sa "ekstremnim psihičkim problemima", potom odvela sirotu devojku u podrum zgrade, gde ju je satima seksualno zlostavljala, fizički mučila, a zatim zadavila i prerezala joj vrat.

Na grudima devojčice ona je napisala brojeve 1 i 0, ali u ovom trenutku nije poznato šta oni predstavljaju
Izvor iz istrage

Mediji navode da su roditelji ubijene Lole prijavili njen nestanak u petak po podne, ali da je devojčica u tom trenutku već bila mrtva. Kako je francuskim novinarima rekao izvor iz istrage, poremećena Dabija hvalila se na ulici da ima "ljudske organe na prodaju", nakon čega su je poznanici prijavili policiji.

- Osumnjičena se hvalila da može za novac da nabavi ljudske organe. Dokazi sugerišu da je devojčica odvedena u podrum zgrade u kojoj je živela, gde je mučena i silovana pre nego što je zadavljena, a zatim i isečena po vratu. Veruje se da ubica ima ozbiljne psihičke probleme. Tek treba da se utvrdi zašto je na grudima devojčice napisala brojeve 0 i 1. Živela je na ulici, ali je imala porodicu i prijatelje u predgrađu Pariza - rekao je medijima izvor iz francuske policije.

Policija je uhapsila šest osoba, među kojima i stariju sestru Dabije B. i beskućnika koji je pronašao telo, ali su na slobodu ubrzo pušteni svi osim ubice i njenog 43-godišnjeg prijatelja. On se tereti da je pomagao ubici da sakrije telo unakažene devojčice, odnosno da ga je svojim kolima prevezao iz podruma u kojem je ubijena do dvorišta u kojem je pronađena u koferu. Policija je navela da on nije učestvovao u prethodnom iživljavanju nad Lolom, te da je Dabija sama izvršila monstruozni zločin.

Uhapšen i pomagač

- Uhapšena žena je sama otela, zlostavljala i ubila devojčicu, a potom pozvala prijatelja da joj pomogne da sakrije leš. Svedoci su je prethodno videli kako nosi krvavi kofer koji je jako mirisao na izbeljivač. Policija je privela još četiri osobe, među kojima i Frihu B., Dabijinu stariju sestru, ali je utvrđeno da oni nemaju veze sa ovim zločinom, pa su ubrzo pušteni na slobodu - rekao je izvor iz istrage.

Mediji navode da je devojčica bila omiljena u školi i komšiluku, da je poticala iz ugledne porodice i da su njeni roditelji, osim stana u Parizu, posedovali i dve kuće u unutrašnjosti Francuske.

Nudila pare prolaznicima
da joj prenesu težak kofer

Neimenovani muškarac, koji je kontaktirao s policijom nakon što su mediji objavili detalje zločina, ispričao je u stanici da mu je uhapšena Dabija B. na ulici ponudila novac da joj pomogne da prenese kofer "pun teških stvari", ali da ju je on odbio jer mu je delovalo da "priča besmislice".

- Video sam je kako vuče kofer, a ona mi je prišla i zamolila me da joj pomognem. Ponudila mi je čak i novac. Nije mi delovala 'čisto u glavi', pričala je neke besmislice, pa sam je ignorisao i otišao svojim putem - ispričao je kasnije u policiji.