29.10.2022.

12:13

Foto:

Planeta

RUSI BACILI ROVCA, ILI... Nekoliko nedelja pred napad na Ukrajinu, presretnuta je radio veza ruske vojske na Baltiku, Špigl tvrdi: Spominjan je NUKLEARNI NAPAD NA BERLIN, RAMŠTAJN i još dva cilja u Nemačkoj...

Špigl je objavio da su zapadne obaveštajne službe presrele radio poruke ruske mornarice sa manevara u Baltičkom moru krajem prošle godine, nepuna dva meseca pred napad na Ukrajinu, prenosi Velt.

Navodno je bilo reči o nuklearnim udarima na Nemačku, pri čemu su navedena tri cilja: Berlin, američka vazduhoplovna baza u Ramštajnu i vazduhoplovna baza Buhel, gde američka vojska skladišti nuklearne bombe. Pominjana je i luka u Hamburgu. Prema izveštaju, stručnjaci za bezbednost različito ocenjuju ove radio poruke.

S jedne strane, rečeno je da je uobičajeno da se o upotrebi nuklearnog oružja razgovara i obučava u vojnoj vežbi – to se dešavalo i na NATO manevrima. Prava opasnost ne mora biti povezana sa tim.

Drugi stručnjaci veruju da je moguće da su Rusi, znajući da ih prisluškuju, namerno imenovali mete da bi zastrašili i podstakli strah na Zapadu.