30.10.2022.

19:15

Foto: Retuers, AP

Planeta

UNIŠTENJE ZAPADNE CIVILIZACIJE JE NEMINOVNO! Američki analitičar komentarisao "čudnu stvar" koju je uradio novi britanski premijer!

Novi premijer Velike Britanije, Riši Sunak, tek što je preuzeo dužnost, priredio je nesvakidašnji prijem u Dauning stritu 10.

Sunak, koji ima indijske korene i ispoveda hinduizam, okupio je goste u čast Divali festivala, praznika koji se široko slavi u Indiji.

Divali je poznat kao "Festival svetlosti" i simbolizuje pobedu dobra nad zlom – svuda se pale sveće i lampioni u znak ove pobede. Ove godine praznik se obeležavao od 22. do 26. oktobra. Riši Sunak, koji je dužnost britanskog premijera preuzeo 25. odmah je odlučio da proslavi indijski praznik i tim povodom priredio prijem.

Indijac je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da izgradi Britaniju u kojoj će “naša deca i unuci“ imati bolju budućnost.

Međutim, Pol Krejg Roberts je objasnio šta je novi premijer imao na umu: da izgradi Britaniju u kojoj deca i unuci mogu da pale svoje dije (uljane lampe, koje se široko koriste u verskim ritualima na indijskom potkontinentu).

- Britanci imaju hinduističkog premijera. Gradonačelnik britanske prestonice je Pakistanac Sadik Kan. Da li će na kraju postojati Engleska? - upitao je Pol Krejg Roberts.

Prema njegovom mišljenju, ovaj doček u rezidenciji britanskog premijera znači neminovno uništenje zapadne civilizacije i njen skori kraj. Štaviše, to je slučaj ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, slični događaji se dešavaju i u SAD, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji. Roberts je siguran da Zapad premalo misli o sebi i o sopstvenoj kulturi zarad raznih manjina, a sve će to dovesti do kolapsa zapadne kulture.

- Možda će biti još bolje. Barem Hindusi prepoznaju borbu između dobra i zla - rekao je Roberts.