03.11.2022.

14:17 >> 14:18

Foto: Reuters

Planeta

AKO NE PREDATE TERORISTE - NIŠTA OD NATO PAKTA! Ankara besna na Finsku i Švedsku, ništa od dogovorenog nije ispunjeno, TURCI PRETE BLOKIRANJEM ČLANSTVA!

Turski ministar pravde Bekir Bozdag izjavio je u četvrtak da Finska i Švedska još nisu izručile Ankari nijednu osobu umešanu u terorističke aktivnosti.

"Mi smo ovim zemljama uputili naše zahteve. O temi izručenja se razgovara, ali do sada nije bilo pozitivnih promena u pitanju izručenja lica umešanih u terorističke aktivnosti", rekao je šef Ministarstva pravde u intervjuu. sa TV kanalom A Haber .

Prema rečima Bozdaga, o pitanju ekstradicije će se posebno razgovarati tokom posete švedskog premijera Ulfa Kristersona Turskoj 8. novembra.

Šef turskog ministarstva pravde podsetio je na stav svoje zemlje po pitanju članstva dve severne zemlje u NATO. Ankara je ranije navela da memorandum potpisan sa Švedskom i Finskom na marginama junskog samita NATO-a u Madridu nije konačan, a turski parlament ga možda neće odobriti ako te dve zemlje ne ispune obaveze u borbi protiv terorističkih organizacija.