06.12.2022.

17:04

Foto: printscreen Twitter

Planeta

RAKETNI NAPADI ZADALI SNAŽAN UDARAC KIJEVU! Rusi uništili KLJUČNE železnice, NATO je džabe slao oružje - VOJNA POMOĆ POSTAJE BESKORISNA!

Poslednji masovni udari ruske vojske na ključnu vojnu infrastrukturu Ukrajine naneli su veliku štetu protivničkoj strani. Onemogućeno je dopremanje vojne opreme na front a i uništeni su objekti za proizvodnju oružja u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Obustavljena je proizvodnja naoružanja u vojnim kompleksima, poremećen je železnički transport vojne opreme za Oružane snage Ukrajine. Udar je izveden u ponedeljak visokopreciznim oružjem velikog dometa na vojnu administraciju, na objekte odbrambenog kompleksa i energetske objekte Ukrajine", navodi se u saopštenju .

"Cilj je postignut, svi naznačeni ciljevi su pogođeni", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.

Udari se izvode na objekte energetike, odbrambene industrije, vojne komande i veze širom zemlje. Od tada se u ukrajinskim regionima svakodnevno objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima, ponekad i na teritoriji cele zemlje.