09.12.2022.

12:01

Foto: Reuters

Planeta

"GENIJALNA TAKTIKA SUROVIKINA!" Vojni ekspert "pročitao" plan Rusije! Ukrajinci postali FIKSNA META, okreću narod protiv režima, a onda...

O tome je u intervjuu za PolitRussia govorio rumunski vojni ekspert Valentin Vasilesku. Prema njegovim rečima, ruski general Sergej Surovikin preuzeo je inicijativu u svoje ruke i iskoristio „indirektan pristup“ teoretičara. 

Kako je objasnio stručnjak, reč je o tome da direktan napad može da iscrpi snage napadača, a indirektan pristup može da oslabi odbrambenu stranu.

Informer

Kijev u mraku

- Ruski general je odlučio da Oružane snage Ukrajine ostavi bez resursa. Stoga su Oružane snage RF počele da udaraju po infrastrukturi Ukrajine. Ostavši bez struje, kompleti naoružanja ukrajinske vojske, municija i trupe koje ulaze na front postale su fiksne mete i redovno ih uništavaju ruski projektili - objasnio je Vasilesku.

Pored toga, prema njegovom mišljenju, raketni udari koje su nanele Oružane snage RF doveli su do nezadovoljstva običnih Ukrajinaca koji ne mogu da zadovolje svoje potrebe. 

- U vrlo bliskoj budućnosti, pad morala će dovesti do nepoverenja vlasti. Ovi problemi će biti pokupljeni u Oružanim snagama Ukrajine, nakon čega će početi dezertiranje. Položaj ukrajinske vojske će takođe biti mnogo teži zbog činjenice da će mobilisani ruski vojnici uskoro stići na front - rezimirao je vojni ekspert.

Informer

Ukrajinska vojska

Podsetimo, veteran izraelske obaveštajne službe, vojni analitičar i politikolog Jakov Kedmi pohvalio je nedavno imenovanje Surovikina za komandanta specijalne vojne operacije. Po njegovom mišljenju, iskustvo ruskog generala će pomoći da brzo donese kompetentne odluke u bilo kojoj situaciji, a to će, kako je uveren ekspert, doneti uspeh Oružanim snagama RF na bojnom polju.