11.12.2022.

11:18

Foto: Reuters

Planeta

EVROPA OVO STVARA GODINAMA! Zaharova se oglasila povodom SITUACIJE NA KiM, označila EU kao glavnog krivca za TEROR NAD SRBIMA!

„Ne treba da nas čudi što je izostala bilo kakva reakcija iz Evrope. Upravo takvu situaciju Evropska unija suštinski stvara godinama“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući reči premijerke Srbije Ane Brnabić da je zemlja na ivici rata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će rukovodstvo zemlje uputiti zvaničan zahtev komandi misije NATO KFOR za raspodelu kontingenta srpske policije i vojske na Kosovu i Metohiji.

Kosovski Srbi podigli su u subotu barikade na autoputevima na severu regiona zbog privođenja  bivšeg policajca Dejana Pantića od strane albanskih vlasti.

Pantić, koji je, zajedno sa kolegama srpskim policajcima iz jedinica MUP-a na severu pokrajine, podneo ostavku u novembru, priveden je u subotu na punktu Jarinje pri ulasku iz centralne Srbije zbog sumnje da na "terorizam".

Demonstranti su noću postavili šatore za čuvanje barikada,a  Kosovska policija je blokirala ulaz u pokrajinu za automobile i pešake iz centralne Srbije.